Коментар на Владислав Апостолов в предаването ''Политически НЕкоректно'', БНР  Добре, че

...
Коментар на Владислав Апостолов в предаването ''Политически НЕкоректно'', БНР  Добре, че
Коментари Харесай

Владислав Апостолов: Да благодарим на САЩ за гранта от 900 хил. долара за медийното ни ограмотяване

Коментар на Владислав Апостолов в предаването ''Политически НЕкоректно'', БНР

 

 

Добре, че са международните управляващи, верните партии, държавните организации и неправителствените организации с държавна поддръжка, с цел да ограмотят, възпитат и цивилизоват трагично дезинформирания човечец. Какво ще вършат българите, да вземем за пример, без сочно спонсорирани стратегии за " медийна просветеност ", " стабилно развиване " и " демократична либералност ", несъмнено. Ако не са интернационалните институти за интернационално състояние на позитивна международност смятайте, че сме завършили.

 

Българинът в никакъв случай няма да може да се ориентира в комплицирания свят на едноизмерно положително и зло без движимостите заръки, рекомендации и правила на гъстата мрежа от " ограмотяващи " организации. Тук е редно да въведем и една изцяло измислена дума, въодушевена обаче от законите на тяхната финансова биология - " огрантояване ". Защото " Капитан Грант " може да изведе всяка дървена лодка в интернационалните институционални води. Това е динамичността – угояване посредством огрантояване.

 

Ето, четем скорошна вест в Българска телеграфна агенция - " Проектът за медийна просветеност на " Пойнтър Институт " Be MediaWise беше показан в София ". От опит знаем, че сходни благи начинания постоянно би трябвало да се цитират със личните им думи. Отваряме страницата на " Пойнтър Институт " - " проучвателен център, основан преди към 50 години в Съединени американски щати, с цел да помогне на публицистите и публицистиката " - и какво да прочетем: " Институтът " Пойнтър " и неговата самодейност за медийна просветеност организира събитие в София и започва действия с 900 хиляди $ грант за поддръжка на медийната просветеност в балканската нация. Държавният департамент на Съединени американски щати избра " Пойнтър " поради отдадеността и метода към публицистичната самостоятелност... ".

 

 

Аха, значи Държавният департамент на Съединени американски щати избирал институт, който да даде суха пара грант в България за " медийно ограмотяване ". Добре, ясно! Нищо не звучи по-свободно, сериозно, без значение и ограмотяващо от доларите на Държавния департамент на Съединени американски щати. И то тъкмо в този момент, по време на администрацията на Джо Байдън, изобличавана непрекъснато в тежки операции и откровени неистини. Няма такива арбитри на истината и демокрацията... Тази седмица излезе подробен отчет, показан от американската съпротива, в който се показват доказателства за евентуално съглашателство сред Департамента по вътрешна сигурност на Съединени американски щати и софтуерните компании за редовно цензуриране на американски жители въз основата на техните политически възгледи.

 

Атакувани са били обстоятелства и сатирични изявления, неуместни за Демократическата партия и акцията на Джо Байдън тъкмо преди изборите за президент през 2020 година. Илон Мъск към този момент разкри чудовищни злоупотреби и осведомителни операции, откакто закупи обществената мрежа " Туитър ".

 

А един взор към уеб страницата на този институт " Пойнтър " разкрива тежката му идеологическа взаимозависимост. Веднага виждаме очернящ материал за умерено консервативната водеща Меган Кели и примитивни пропагандни разкази за Републиканската партия, която сега е съпротива на властта на Демократическата партия в Съединени американски щати. Близо до тази класическа дописка-бухалка се мъдри и типичната програмна публикация за " разнообразието " - новата вяра на прогресистките елити в политическата класа на Америка. Изобщо, цялото наличие на този институт се чете от сериозно мислещ и просветен човек като следващото пропагандно продължение на формалната партийна власт в Америка.

 

Та, този " самостоятелен " институт, определен от Държавния департамент, ще ограмотява българския медиен пейзаж. Уау. Сърдечно благодарим. Да цитираме още малко и Българска телеграфна агенция: " Съвместният план сред самодейността за медийни науки MediaWise на " Пойнтър Институт ", Американския университет в България, Фондация " Заедно в час ", Mediapool.bg и Европейския център за правата на ромите цели да обхване български жители от всички възрасти ". Яснооо!

 

" Медийната просветеност е значима в по-широк подтекст. Ние сме тези, които съумяваме да създадем резистентност, сподели Елизабет М. Алън, заместител секретар по обществена дипломация и публични въпроси в Държавния департамент на Съединени американски щати ", написа още в репортажа на Българска телеграфна агенция.

 

" Програми като тази ни оказват помощ да създадем грижата за медийната просветеност още по-добра, уточни тя и добави: " Нужна ни е поддръжката от държавните управления, неправителствените организации ". Ама, несъмнено, че ви е нужна поддръжка от държавните управления. Нищо не подсигурява свободното мислене по този начин, както държавните управляващи. Защо ли този модел ни звучи по този начин познато?

 

Мдааа, това е била фантазията и на бащите-основатели на Съединени американски щати, нали? Официалната власт да споделя на хората какво е свободно слово. Само дето е било тъкмо противоположното. Създателите на американската страна категорично са поставили Първата корекция в Конституцията, с цел да лимитират политическата власт и да дадат независимост за изложение на жителите.

 

Векове по-късно, зрелищно загазилата и потънала в свирепи кавги американска администрация обръща заветите на предците си на 180 градуса и раздава грантове по целия свят, с цел да маскира политическата цензура като битка с дезинформацията. " Крадецът вика дръжте крадеца ", само че и предлага суха пара за задръстване на устата му.

 

Тоталитарната природа на властта на постмодерния Левиатан се разкодира най-добре през личните му пояснения за " грантове ", " ограмотяване ", " стабилно развиване ", " народна власт " и " дезинформация ". Новата полезност е цензурата. Но в този момент ние сме на ход.

 

Инфо: БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР